måndag 29 juni 2009

stellas o scrapperiet

Har scrappat en Lo till Scrapperiets stora sommartävling. Man skulle inspireras av en skiss och jag tyckte den skissen var jätteinspirerande och så här blev resultatet:
"Litet barn"
På journalingarket har jag skrivit dikten "Det luktar litet barn" av Barbro Lindgren fast jag ändrade dikten till "Det doftar litet barn här".
Det doftar litet barn här.
Det doftar som av lakan
och täcken
och små svala kuddar.
Det doftar litet barn här.
Det doftar spända kinder,
liten mage,
skrovliga små skinkor.
Det doftar litet barn här.

Sen har jag scrappat ett grattiskort som jag valde att göra som det valfria kortet i Stellas "Sunny days"-tävling.
"Grattis på födelsedagen"


tisdag 23 juni 2009

Bröllopskort

Fick beställning på ett bröllopskort förra veckan och så här blev det:

Liftade ett upplägg som Elin/pylle haft på sina bröllopskort. Blev nöjd själv över kortet. Namnen är utstansade med mitt Qk-alfabet Abigail Classic. Det är ett superfint alfabet som jag tyvärr använder alltför sällan, så jag har nu beslutat mig för att sälja det. Annons finns inne på scrappiz.se, där jag begär 800 kr för det. Jag köpte det begegnat för 1200 kr, men har knappt använt det så det är i jättefint skick ...någon som läser kanske är intresserad :)

Roliga måsten del 2 :)

Fortsättning på min lista "Roliga måsten"
Ja nu kan jag faktiskt beta av lite på min lista :)
*Köpa fröpåsar och så (morötter, sallad m.m.) Fixat
*Rensa färdigt rabatterna Bara en halv rabatt kvar :)
* Köpa färg & måla linneskåpet vitt Färgen inhandlad
* Köpa färg & måla stora byrån vit + skruva fast de nya knopparna Färgen fixad o byrån är snart skrapad och spacklad där det behövdes :)
* Ta ut gamla symaskinen
* Köpa färg & måla panelen i hallen vit
* Köpa färg & måla hatthyllan och skohyllan (vit el. svart...har inte riktigt bestäm mig)
*Köpa färg & måla Ellens säng vit
* Köpa färg & måla & dona i lekstugan
* Leta gardintyg till Axels rum och sy dessa

Och lite bildbevis kommer här:
Min o Ellens "sålåda/drivbänk" med sallad och morötter

Hittade några gamla fönster som jag la ovanpå pallkragen som vi sådde i. Förhoppningsvis kommer salladen o morötterna gro fram snabbare då med tanke på att vi sådde lite sent :)
Projekt byrå

För tillfället sitter det krokar istället för knoppar i lådorna. Självklart ska dessa bort o hålen ska spacklas. Istället ská det dit 2 par knoppar på varje låda :)

Och så tänker jag avsluta detta blogginlägg med att visa att det faktiskt blommar i vår trädgård :)...massor av acklejor...min favoritblomma då jag var liten flicka.

söndag 21 juni 2009

håret som var...

Hittade ett foto på mig o goa Ellen som är taget 1 maj i år. Det var varmt o soligt och jag hade inte hunnit klippa håret än.
Hmmm nu när jag kollar på det fotot inser jag att jag saknar den frisyren lite. Fast bara lite :)...med mitt tjocka hår och allt stressande på mornarna så är det oerhört skönt att ha "snaggat" sig. Jag har ju alltid tidigare haft så här kort hår som jag har nu, men det var ju ett tag sen sist. Den senaste tiden har jag kämpat och sparat ut mitt hår och nu på slutet lessnade jag på att det skulle ta sån tid att platta o fixa det varje morgon. Nu tar det ju typ 5 minuter att fixa håret :)

tisdag 16 juni 2009

Picknick med dagis

Igår var det avslutningspicknick med Ellens dagis. Alla fröknarna fick en varsin korg med div. saker i. Ellen har 3 fröknar så jag, Hanna o Elin scrappade ett varsitt kort åt dem. Jag scappade kortet till Jenny o så här blev det:
"Jenny"





Mer till stellas...

Ja hör och häpna...jag har scrappat efter kortskissen till stellas tävling "Sunny days". Jag är ju ingen kortmakare utan mer än layoutmakare, men ibland är det roligt att scrappa kort oxå.
Hade ju ett studentkort på beställning så då passade jag på att scrappa det efter skissen. Tolkade skissen ganska fritt, men om man kollar noga så ser man likheterna ;-)
"Student -09"

Tack Elin för lånet av dina "design Jenny Sandberg-clearstamps"!


söndag 14 juni 2009

Erik Axel

Idag har det varit dop för Axel o naturligtvis lyckades vi med konsten att välja världens regnigaste dag som dopdag.
Nåja, efter att få ha tagit "plan B" o ställt in fikat i trädgården till att hyra "gamls skolan" så blev det trots allt en alldeles underbar dag! Den bästa om ni frågar fröken Ellen. Hon har längtat o väntat på denna dag. Hennes stora uppgift idag var ju att fylla dopfunten med vatten. Något hon gjorde med bravur efter viss hjälp av mig :)
Axel uppförde sig alldeles utmärkt :)...han såg inte de minsta brydd ut fastän han fick vatten i håret och vissa delar av ansiktet.
1000 tack till alla er som var med och firade på Axels dag!
Och 1000 tack för ALL hjälp, ingen nämnd = ingen glömd!!



söndag 7 juni 2009

Axel

Här kommer ännu ett bidrag till Stellas tävling "Sunny days".
Den är gjord efter skissen och så här blev mitt resultat:
"Axel"



tisdag 2 juni 2009

Snart är det sommarlooov!!

Nu är det äntligen sista veckan på denna termin och även på detta första år som högskolestudent...snart är det sommarlooov! Tjoho :)
Fick idag betyg i en av denna termins kurser o jag säger bara...TOP SCORE!!!! Högsta betyg och ett urtjusigt omdöme. Ska nog rama in det för bättre betyg o omdöme kommer jag kanske aldrig att få ;-)