lördag 30 april 2011

Trevlig valborg!

Ja så var det valborgsmässoafton idag, tänk att det snart är sommar och sommarlov. Det är helt otroligt vad fort dagarna susar fram.
Dagen idag har hittills bjudit på ett 2-års kalas av "brudarna Modig" (Alice & Lovis) där vi intog en smarrig marängsviss i trädgården. Sen fick jag tillfälle att "syta" på goa, söta, lilla Ruth endats 2 veckor gammal och byns lilla nykomling :) Synd bara att jag inte hade kameran med mig.
Nu leker Ellen med sin bästaste kusin Minna och Axel ligger och sover i vagnen, härlgt inbäddad i filtar. Sommaren som var på besök under påskhelgen är numer bortblåst, så ikväll blir det till att klä sig varmt. Vinterkläderna får göra ett gästspel tror jag minsann. För ikväll vankas det brasa, korvgrillning och tipsrunda nere vid dammen här i Annefors. Dit kommer även Elin med familj samt Hanna med familj att ansluta sig till oss, för vidare "firande" hemma i vårt hus senare ikväll. Ost, kex, vin, paj o annat smått o gott vankas det då :)

Som om allt detta inte var nog, så är det en scraplift att tolka idag inne i swe-bloggen. Jag är med och inspirerar er med denna LO:

"Sista april 2009"

Materialet kommer från Lilla Handarbetsboden
signatur

onsdag 27 april 2011

Välkommen lilla Elsa!


Ett färgglatt kort till en söt liten kusin, skapad med material från Stellas.se
På påskaftonen fick vi äntligen träffa den lilla sötnosen :) Det var 2 stolta kusiner som var mycket nyfikna på sin lilla kusin. Ellen blev så betagen av det lilla underverket att hon nu har satt en bebis högst upp hennes önskelista ;-) Vem vet om hennes önskan någonsin slår in? Hur det än blir så kommer hon få vänta på att den önskan ska slå in. En bebis passar liksom inte in i vårt liv just nu :)



signatur

måndag 25 april 2011

{110101}

Måndag = skiss inne i swe-bloggen. Jag o flera i teamet bjuder på finfina tolkningar av Ulricas härliga skiss :)

Fotona är från försa dagen på detta år, 2011. Den spenderades hemma hos Elin m.familj och det är Elin som fotat oss alla :)
signatur

Brandbil

Under april-månad är det tema färgglatt på Stellas.se och jag har gjort denna Lo som inspiration till temat. Jag tycker om att använda Kraft till färgade papper då det kan få de mest färgstarka papper att bli lite mer dova ;-) Jag är ju inte en så färgstark person i vanliga fall, iaf inte då jag scrappar :)

"Brandbil"


En av Axels favoritpresenter då han fyllde 2 år var en brandbil med sirener. Han fullkomligt älskar fordon och låter dem dessutom är det bara ett plus ;-)
signatur

söndag 24 april 2011

Älskar att vara ute...

Axel är en riktig liten ute-kille. Det spelar ingen roll vad det är för väder eller temperatur ute, så ska han vara ute. Där finns det ju så mycket spännande att upptäcka. Just nu är det spännande att hitta älgbajs och grodyngel ;-)
Självklart var detta något som jag måste scrappa om och fotot på Axel har goa Elin tagit och jag har gjort denna efter gårdagens färgschema på SWE.



signatur

tisdag 19 april 2011

Blogg-award


Fina Maria har gett min blogg en award, 1000 tack för det :)
Awarden ska skickas vidare till 5 stycken bloggare med mindre än 100 bloggföljare, så jag skickar denna vidare till:

Elin/pylle
, min goa vän som behöver lite extra uppmuntran nu när plugget är som jobbigast...vi kommer att fixa det här Elin!!
Maria/Trastegirl som är ytterligare en god vän till mig och naturligtvis en riktig pysslare. Hon scrappar, handarbetar, bakar, planterar...You name it :)
HannaP, en oerhört duktig scrappare som jag gärna kikar in till :)
Maria, en härlig scrappare som skänker mycket inspiration :)
Hanna/fnyz som är ytterligare en go vän i vått o torrt. Dessutom är hon en oerhört duktig scrappare och eftersom hon har blogg.se har hon inga följare alls som syns på hennes sida så då väljer jag henne oavsett hur många som ändå dagligen följer hennes blogg ;-)
signatur

söndag 17 april 2011

Färgstarkt och färgglatt

Igår, lördag, var det min bloggdag på stellas.se och denna månad är det starka färger som gäller. Jag scrappar ju oftast i lite mildare och dovare färger, men det var jätteroligt att scrappa färgglatt oxå. Temat blev naturligtvis Axels kalas. Starka färger passar ju ypperligt till sådana tillfällen :)

"Öppna paket"

Kika in i stellas-bloggen för att se fler färgstarka layouter!!
signatur

lördag 16 april 2011

Ellen 5 år

Ja mars och april är verkligen kalasandets månader i vår familj. Det börjar med Axel och det är inte slut än kan jag meddela...puh...inte bra för vikten ;)
Den 4:e april var det goaste Ellens tur att fylla år...en hel hand fyllde hon då.
Här kommer lite bilder från hennes dag:

Ett stort paket väntade innan vi åt frukost...vad kunde det vara??

Jo ett alldeles eget dockskåp, möblerat o klart :)

Efter att ha fått lekt med dockskåpet ett tag var det dags för frukost och mera presenter

När alla bestyr på morgonen var klara blev det kompiskalas. Då firade vi med tårta som i år skulle se ut som Hello Kitty ;)

Det var en mycket nöjd "prinsessa" som gick o la sig den kvällen :) För inte nog med att hon fått massor av presenter, hon vann dessutom en prinsesstårta i tidningen då hennes Grattisannons publicerades :)

signatur

fredag 1 april 2011

Gunga

Förra lördagen bloggades min LO "Gunga" på Swe efter deras färgschema. Ett färgschema som utmanade mig, men som jag till slut blev väldigt nöjd med sen. Så roligt att testa nya saker :)

"Gunga"


Här har jag sytt med symaskin runt fotot, något jag gör alltför sällan numer. Så nu ska jag försöka utmana mig själv att sy oftare på mina layouter. Jag som var så duktig på det förut.
signatur