måndag 19 oktober 2009

Det är inte sant!!!

Ja så har det då hänt...Jag har blivit drabbad av svinkoppor!! :(
Så är livet som blivande förskollärare antar jag. Tur att svininfluensan härjar så att man är noga att sprita händerna, för svinkopporna har åtminstone inte spridit sig. Hittills så är de 3 st och sitter mitt på nästippen. Snyggt?...nja inte direkt. Hoppas nu bara att jag inte lyckats smitta någon innan jag förstod vad det var jag fått.
Har läst på om svinkoppor nu och tydligen har jag fått den typen som heter "Bul-lös impetigo". Impetigo är just det latinska namnet för svinkoppor och bul-lös var den eftersom jag inte fick några blåsor. Utan de variga skorporna kom direkt. Därför fattade ja ju inte heller först att det var svinkoppor. Trodde ju att de alltid uppstod med blåsor. Numer vet jag ju att det finns 2 varianter. Så nu är det extremt gd hygien som gäller. Tydligen ska örngott tvättas varje dag...så Elin...tvätta dina kuddar! (sorry för problemet)
signatur

2 kommentarer:

Fnyz sa...

misstänker att även matilda åkt på svinkoppor. hon har några små sår under näsan, visste inte vad jag skulle tro om dem för sår under näsan kan ju bero på snorig näsa eller vad som men idag när hon vaknade så hade hon nån slags prickar på vänster kind åxå så hon fick bli hemma idag så får vi se vad som händer med prickarna.

Maria sa...

Hm, varför ska alltid grisarna ha med allting å göra? svinkoppor och svininfluensa *s*.

Kan inte vara roligt att ha det i alla fall. Men jag kan trösta dig lite i eländet. Jag känner en kille som hade det på ett "privat" ställe. Det gjorde nog ont. Fast det är klart att näsan är ju inte roligt att ha det på heller.

/M